Hmm, coś tu pusto ostatnio, użytkownicy się obijają (lub czytają i recenzują opowiadania ), więc rzucę takim tematem. Ciekawy jestem czy się przyjmie.
A mianowicie:
Co może zwykły członek FantazyZone robić w celu polepszenia popularności serwisu?
Chcę tu widzieć burzę mózgów! :niepewny: hihi
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
ja od czasu do czasu w komentarzu na gg daję adres, męcze ludzi, żeby czytali moje opowiadania (ze strony of cors ) .... eee... co tam jeszcze.... aha.. wysłałem wam opowiadanie kumpla (a nie opublikowaliście ) - to też popularyzacja jakby nie patrzeć... więcej grzechów (chwilowo) nie pamiętam
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Poziom: 38 HP
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
Ave [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-10, 23:01
Cytat:
(a nie opublikowaliście )
Wszystko w swoim czasie. Istnieje coś takiego jak kolejka
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
Faroo [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 16:43
Po prostu tu jestem Moja cudowna obecnośc na pewno ściągnie tu setki ludzi chcących mnie poznać
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
Faroo [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 16:47
Główka pracuje W końcu trzeba wykonać 150% planu pięcioletniego
aaricia [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 17:01
Raczej nie gadać za dużo i poważnie się zająć tym problemem, panowie - jak tu już ktoś zauważył w KT, reklamy FZ nie ma prawie w ogóle (oprócz pozostawiania biednego opisu na swoim gadulcu lub rozpowiadaniu co bardziej twórczym osobom (a takich jest raczej niewiele) o linku na 'stronę z opowiadaniami, jaką jest FZ. Piszę 'co bardziej twórczym', bo nie uważam nabijania statystyki odwiedzin przez przypadkowych internautów za coś szczególnie wybitnego... a poza tym na naszym forum panuje ostatnio 'zawieszenie', którego - bądź co bądź jako jeden z użytkowników - jestem winna. A to nie przysparza popularności po prostu.
Ok, męczenie kotka za pomocą młotka...
Mój pomysł na reklamę - hm, oprócz Avusiowego pomysłu pozostawiania odpowiedniego opisu na GG oraz takowego linku na mojej stronie ORAZ rozpowiadania na uczelni, że coś takiego jak FZ istnieje, to marnie wszystko widzę... ulotki? Ale kto ma na to czas i pieniądze? Reklama na większych portalach? Nie wiem, jak pomysł ze stronami zrzeszonymi, czy to padło (zaraz zresztą sprawdzę)... po prostu sądzę, że to co ja robię, to o wiele za mało.
Wniosek... smutny
Ave [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 17:14
Cytat:
hem... koszulki z logosem FZ to też byłaby reklama i to całkiem niezła, ale Kooba chyba już grafiki nie opracuje :/
Do opracowania logosa będzie trzeba kogoś zatrudnić. Pomęczę o to Ahrimana. W międzyczasie założyłem już sklepik internetowy z naszymi koszulkami i jak będzie grafika, to od razu tam się pojawi. Narazie tylko przykładowe koszulki z jedynym projektem Kooby. Wszystko jest tutaj:
http://montownia.pl/shopp....do?shopId=4354
A co do odpowiedzi aaricii. Masz rację, nie mamy wiele reklamy. Strony zrzeszone idą powoli, choć nie tak jak zakładaliśmy. Skutki tego nie będą od razu zauważalne. Nawet bardzo nie od razu.
To co wymieniłaś może robić każdy. Kiedyś jeszcze Kooba i inni latali po czatach i rozgłaszali, ale normalnym jest, że możemy nie mieć na to czasu. I właśnie o to chodzi w tym temacie, może ktoś wpadnie na coś , co każdy po trochu będzie mógł robić.
No bo nie wiem... grupa marketingowa pod wezwaniem, która dostanie dostęp do linkowni i wolną rękę w reprezentowaniu FZ wszędzie w internecie? Czy byłby ktoś na to chętny? (z dużą ilością czasu)
aaricia [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 17:21
Faroo napisał/a:
Po prostu tu jestem Moja cudowna obecnośc na pewno ściągnie tu setki ludzi chcących mnie poznać
...i nie robić offtopów.
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
Ave [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 18:06
Po maturce to ja sam będę mógł heh, żartuje, chętnie Cię wykorzystamy (^^), przypomnij tylko o sobie
AHRIMAN [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 18:45
Ave napisał/a:
Do opracowania logosa będzie trzeba kogoś zatrudnić. Pomęczę o to Ahrimana.
Emm... no mogę popróbować, czemu nie, ale musiałbym najpierw wiedzieć dwie rzeczy:
a) to ma być grafika rastrowa, czy wektorowa?
b) jeśli to pierwsze, to w jakiej rozdzielczości?
Ave napisał/a:
Strony zrzeszone idą powoli, choć nie tak jak zakładaliśmy. Skutki tego nie będą od razu zauważalne. Nawet bardzo nie od razu.
Ale będą. Tyle wiadomo.
Ave napisał/a:
grupa marketingowa pod wezwaniem
Starczyłby jeden spec od public relations, ale jakoś nie widzę naprawdę dobrego kandydata/kandydatki. Co nie znaczy, że takiej osoby nie ma wśród nas
Ave [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 19:25
Cytat:
Starczyłby jeden spec od public relations, ale jakoś nie widzę naprawdę dobrego kandydata/kandydatki. Co nie znaczy, że takiej osoby nie ma wśród nas
No ja na pewno się nie nadaję A może koziołek? Jesteś w tym dobry? ;]
Cytat:
Emm... no mogę popróbować, czemu nie, ale musiałbym najpierw wiedzieć dwie rzeczy:
a) to ma być grafika rastrowa, czy wektorowa?
b) jeśli to pierwsze, to w jakiej rozdzielczości?
->
# Grafika powinna być w formacie jpg, png lub gif, w rozdzielczości około 150 dpi (punktów na cal), w przestrzeni kolorystycznej RGB (nie CMYK). Obrazek w rozdzielczości mniejszej niż 100 dpi będzie miał słabą jakość.
(Uwaga - pliki graficzne nie mogą mieć tzw. "przezroczystości")
# Maksymalna waga pliku graficznego nie może być większa niż 10 MB, a rozmiary grafiki muszą mieścić się pomiędzy 260 a 3200 pikseli w pionie oraz w poziomie.
Oka, czyli rastrowa, łoki doki No to coś pomyślimy
Bard JASISZ [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 21:12
A może zrobić jakieś koszulki ze śmiesznymi różnymi napisami, a na dole z adresem strony. Mam nawet dwa takie zrobione (chyba gdzieś bym je znalazł...) projekty i pomysł na koszulkę z napisem: Honorowy Dawca Moczu...
Tak, wiem, to wcale nie było śmieszne ;/
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
aaricia [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-11, 21:24
Raczej omijałabym ją wtedy szerokim łukiem...
[ Dodano: 2005-04-11, 21:24 ]
Powracając do tematu...?
AHRIMAN [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-12, 12:55
Jeśli komuś jeszcze chce się pisać cokolwiek na temat koszulek, zapraszam do działu "głos ludu" i stosownego tematu.
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
Ave [Usunięty]
Wysłany: 2005-04-12, 21:22
heh, no to by było wtedy co Ty na to Axh?
Słyszałem również o akcjach tzw. "wklejek". Na niewielkiej kartce małą czcionką wydrukowane jest jakieś dzieło i wklejane do autobusów i pociągów na oknach przy siedzonkach. Mimochodem wiele osób to przeczyta, przy okazji nie będą się nudzić jadąc.
Jak z aspektami prawnymi takiego zabiegu, ja nie wiem, ale mi się to podoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum