Poszukuję osób, które miałyby chęć pomóc mi przy pewnym projekcie. Chodzi mianowicie o bardzo szeroko pojętą kulturę. Jeśli mielibyście ochotę napisać jakiś tekst na temat swojej pasji, czy to literackiej, czy to dziennikarskiej lub jakiejkolwiek innej związanej z kulturą, to zapraszam Was do współpracy do projektu "Koło Kultury". Chętnych proszę o kontakt przez pw albo maila ladylilith@op.pl.
Nie wiedziałam, gdzie umieścić to ogłoszenie, więc padło na Kuźnię.
Poziom: 32 HP
5%
137/2753
MP
100%
1314/1314
EXP
95%
106/111
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Na razie nie chcę zdradzać wielu szczegółów, bo wszystko jest w fazie przygotowań i wstępnych ustaleń. Generalnie zamierzam od przyszłego września prowadzić warsztaty w pewnym liceum właśnie na temat kultury, bo w projekcie biorą też udział osoby, którym bliższe są wszelkie kwestie pozaliterackie związane właśnie z kulturą (trochę chaotycznie to brzmi, ale jestem po noccę, więc proszę o wybaczenie). Ja zajmuję się głównie literaturą. Chodzi mi generalnie o to, żeby podzielić się własnym doświadczeniem z osobami początkującymi w pisaniu, czyli mniej więcej to, co robię tutaj tylko dla żywej publiczności podparte różnymi książkami związanymi z tematem.
Też miałem ochotę coś podobnego zorganizować, ale w postaci forum dla studentów Politechniki Śląskiej i nie tylko. Sądzę, że w kwestii kultury mam zawsze coś do powiedzenia. Muzyka, film, literatura, postrzeganie kultury przez innych. Chętnie się przyłączę. Prosiłbym o konkrety - jakie tematy są preferowane itp?
_________________ "Więc kochaj mnie kochaj mnie kochaj mnie
Chcę by miłość raniła cię
Tak kochaj mnie kochaj mnie kochaj mnie
Chcę by miłość zabijała " - "Blue velvet", Myslovitz
Generalnie chodzi o coś takiego jak istnieje na fantazyzone tylko w formie bezpośredniej. Chcę prowadzić warsztaty i chętnie przyjęłabym teksty, Wasze przemyślenia na temat na przykład budowy postaci, czy warto pisać opowiadanie z planem, czy bez, skąd czerpiecie pomysły, jakie błędy dały Wam się we znaki i tym podobne. Ewentualnie Wasze inspiracje, ulubieni pisarze czy książki. Wszystko, co wiąże się z Waszą pasją, pisaniem i ogólnie pojętą kulturą.
Poziom: 32 HP
5%
137/2753
MP
100%
1314/1314
EXP
95%
106/111
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Pytanie natury technicznej:) Czy tekst musi dotyczyc kultury tego kraju?
_________________ "Ten który walczy z potworami winien jest uważać aby samemu nie stać się jednym z nich (...) Kiedy patrzysz w otchłań, ona również patrzy na Ciebie..."
Właściwie mogą dotyczyć kultury kraju, który Cię fascynuje, o którym wiesz coś ciekawego. To, szczerze mówiąc, mają być teksty - podpórki, dla mnie do prowadzenia zajęć, choć jeśli ktoś pofatygowałby się do Poznania na warsztaty, to byłabym niezmiernie rada.
Jeśli podpórek szukasz, Droga Lil - czemu nie skorzystać z narzędzia, jakim jest to forum? Zapoczątkować dyskusję, zadać pytania, dać się pismakom rozgrzać, wyselekcjonować grubym sitem wnioski i ciekawe uwagi. Nie jestem do końca pewien jak rzecz będzie wyglądać - jeśli jednak masz zamiar oprzeć ją na konkretnym planie, określonym kalendarzu prac, to z pewnością metoda "jeden temat [przerabiany na warsztatach] - jeden wątek" może przysporzyć Ci sporo materiałów do zajęć.
Sam bardziej skłonnym dyskutować na różne tematy podobne niż napisać czystej krwi artykuł. Wolałbym sformułować własne przemyślenia w krótszej formie, poddać je pod dyskusję, samemu napisać co myślę o wnioskach wyciąganych przez innych... Choć jeśliś artykułów konkretnych spragniona - może i coś takiego kiedyś naskrobię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum