www.forum.fantazyzone.pl
Forum dyskusyjne portalu literackiego fantazyzone.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pomysł
Autor Wiadomość
max.d 
Morghot

Wysłany: 2011-10-31, 08:43   Pomysł

Od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi pewien pomysł, który bez problemu można zrealizować niewielkim nakładem sił, a być może wypali. Rozumiem, że forum umarło, ale nie wiem, który z fourmowiczów jeszcze żyje (widzę czasem kogoś). Nie będę ścigał wszystkich, pisząc do każdego po mailu, czy prywatne wiadomości - może sobie tego nie życzy, toteż zamieszczam ten krótki post, by zebrać kogoś chętnego na małe co nieco. Więcej informacji natomiast podam dopiero podczas prywatnej rozmowy (albo prywatnym forum, którego stworzyć nie mogę).

Poziom: 11 HP   1%   2/272
   MP   100%   130/130
   EXP   44%   11/25
Wouldoo 
Sauron

Wysłany: 2011-11-05, 10:20   

Była wielka inicjatywa "Wiosna Fantastów", muszę tam zajrzeć znowu, ale chyba umarło, a zapowiadało się ciekawie. Do mnie możesz w razie co napisać, może przyda mi się ruszenie dupska w jakąś stronę:). Jestem ciekawy, jaki masz plan:).
A dokoła nieład.
Coś trzeba związać,
Coś trzeba złączyć,
Rozstrzygnąć coś.
Nic nie wiem.
Nie mogę znależć butów,
Nie mogę znależć siebie.
Boli mnie głowa. "

Poziom: 10 HP   0%   0/230
   MP   100%   110/110
   EXP   68%   15/22
Melfka 
Iluvatar
Wiedźma bagienna

Wysłany: 2011-11-06, 02:48   

Wiesz, Max napisał, że to
max.d napisał/a:
bez problemu można zrealizować niewielkim nakładem sił
.
Wiosna Fantastów miała być wielkim przedsięwzięciem, które organizowano z hukiem. Ja sobie odpuściłam po tym, jak zostałam potraktowana (brak komunikacji, moja inicjatywa praktycznie zignorowana), ale jak jeszcze zaglądałam, to poziom samych prac nie rokował dobrze.
W każdym razie - Maxie, nie mam pojęcia, co to za pomysł, czego dotyczy, ani jakiego nakładu pracy by wymagał, więc ciężko mi się deklarować. Napisz tutaj albo na priv co Ci po głowie chodzi ;) .

Poziom: 33 HP   5%   149/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   40%   47/117
Wouldoo 
Sauron

Wysłany: 2011-11-06, 20:35   

To prawda, najpierw (tzn. po jakimś czasie) zmienił się główny organizator tj. naczelny akcji, a w konsekwencji zero boosta organizacyjnego. Duża inicjatywa, niby rozmach, niby bum, ale tak naprawdę odniosłem wrażenie, że kierujący nie są kompetentni, na pewno pod względem organizacyjnym. A szkoda, wyglądało na fajną inicjatywę. Do tego, miałem być naczelnym od tekstów muzycznych;(, a teraz co, nie ma prestiżu:D. Też jestem ciekaw, ale póki co - Max siedzi cicho;).
A dokoła nieład.
Coś trzeba związać,
Coś trzeba złączyć,
Rozstrzygnąć coś.
Nic nie wiem.
Nie mogę znależć butów,
Nie mogę znależć siebie.
Boli mnie głowa. "

MP   100%   110/110
   EXP   68%   15/22
max.d 
Morghot

Wysłany: 2011-11-06, 20:41   

Siedzi cicho, bo wolałby, żeby forum sprywatyzowano. Przynajmniej tę część. Mam tylko pomysł, więc trzeba go też ubrać w ręce i nogi. Chcę także Wam wyłożyć to w taki sposób, żeby nie wyszło w stylu:
- Zróbmy to i to, będzie tak i tak.
- Hę?!
Dopiero dziś o tej godzinie dopadłem się do stałego łącza i przeczytałem posty. Zaraz siądę do pisania jak ma to wyglądać i wyślę Wam na priv ok?

MP   100%   130/130
   EXP   44%   11/25
Melfka 
Iluvatar
Wiedźma bagienna

Wysłany: 2011-11-06, 21:07   

Max, żeby sprywatyzować sobie forum, musiałbyś łapać Legolasa, bo tylko on pozostał z adminów.
W każdym razie czekam na priv.

Wouldoo - no mnie właśnie organizacja zniechęciła, bo było to takie "Hurra, piszcie teksty, robimy portal!", a potem te same teksty tonęły gdzieś w zalewie newsów o nowym cRPG :/. Wspomniałam tam zresztą, że najpierw trzeba mieć platformę (czyli ten portal - gotowy i zaplanowany), a potem zbierać ludzi i prosić o teksty (nie wspomnę już, że struktura tego would-be-awesome portalu była kilkakrotnie zmieniana).
Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że nauczą się na własnych błędach.

Poziom: 33 HP   5%   149/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   40%   47/117
marekscieszek 
Ajar

Wysłany: 2011-11-06, 21:52   

Ten pomysł, max.d, ma jakiś głębszy związek z FZ? Jeśli wolisz na PW to też bym prosił o słówko, albo dwwa ;)

Wena

Poziom: 27 HP   4%   71/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   25%   21/83
max.d 
Morghot

Wysłany: 2011-11-06, 22:02   

Tak, ma związek. Wiadomości prywatne nie są wygodną formą komunikacji (niestety innej nie mamy - jakiś chatroom czy coś?), dlatego wysyłam taką samą wiadomość do Was wszystkich.

MP   100%   130/130
   EXP   44%   11/25
Wouldoo 
Sauron

Wysłany: 2011-11-06, 23:21   

Ta, przydałoby się zobaczyć, co inni Tobie napisali:). Możemy się jakoś umówić kiedyś, albo skrobać gdzieś na wspólnym blogu odpowiedzi i pytania:P.

Cytat:
Wouldoo - no mnie właśnie organizacja zniechęciła, bo było to takie "Hurra, piszcie teksty, robimy portal!", a potem te same teksty tonęły gdzieś w zalewie newsów o nowym cRPG :/. Wspomniałam tam zresztą, że najpierw trzeba mieć platformę (czyli ten portal - gotowy i zaplanowany), a potem zbierać ludzi i prosić o teksty (nie wspomnę już, że struktura tego would-be-awesome portalu była kilkakrotnie zmieniana).
Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że nauczą się na własnych błędach.

No tak, ja już tej późniejszej struktury to w ogóle nie ogarniałem, żeby dostać się do subforum związanego wyłącznie z WF to musiałem się sporo natrudzić. Nie do ogarnięcia. Dobra, starczy o tym;).
A dokoła nieład.
Coś trzeba związać,
Coś trzeba złączyć,
Rozstrzygnąć coś.
Nic nie wiem.
Nie mogę znależć butów,
Nie mogę znależć siebie.
Boli mnie głowa. "

MP   100%   110/110
   EXP   68%   15/22
Odpowiedz do tematu