A ja dzisiaj zacząłem moją pracę na "Nawiedzony dom" i mam prawie trzy strony bardzo gęstego rękopisu A4 Biorąc pod uwagę, że w między czasie malowałem ogrodzenie, robiłem kompot, sprzątałem i siedziałem w necie - jest ok. Szczególnie, że całość powyżej sześciu stron raczej nie wyjdzie.
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Szczególnie, że całość powyżej sześciu stron raczej nie wyjdzie.
Musi, Hiddenie, musi.
Jak Ty się chcesz do antologii załapać?
Wiem, że nie ilość stron jest tu najważniejsza, ale popracuj trochę bardziej intensywnie i rozbuduj tekst. Stać Cię na to.
Tyle że, Bogdanie, moje opowiadanie to właściwie jeden długi dialog... ciężko go rozbudować, bo i tak tych kilka stron może być trudnych do przełknięcia dla czytelnika. Ale może faktycznie jakoś to rozwinę. Mann potrafił dialogi tworzyć tak długie, że głowa mała, to ja nie mogę? A że on był noblistą, to detal techniczny.
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
W którym numerze NF pojawi się twój słodki "Uśmiech...", Melfko? Oby w najbliższym. Kupię i przeczytam.
Najbliższe dwa są jubileuszowe, więc pojawiają się znani i uznani. Mój tekst ma się pojawić w listopadzie - ale póki nie zobaczę go w zapowiedziach, wstrzymam się od zapewnień.
marekscieszek napisał/a:
[ Dodano: 2007-08-31, 10:12 ]
Sam przymierzam się do konkursu ze sztuką w tle, ale pomysł jedynie muska temat.
U mnie podobnie. Mam szkic pomysłu na "opowiadanie o nutach", o które prosiła mnie znajoma. Ale sztuki tam mało.
Najlepiej więc wziąć pierwsze z brzegu i przykładowy tytuł "Krwawa masakra" zmienić na: "Sztuka zabijania". Niech ktoś powie, że nie ma w tym sztuki, skoro już tytuł o tym informuje.
Najlepiej więc wziąć pierwsze z brzegu i przykładowy tytuł "Krwawa masakra" zmienić na: "Sztuka zabijania". Niech ktoś powie, że nie ma w tym sztuki, skoro już tytuł o tym informuje.
Dobre .
A pomysł na "sztukę" sam wpadł - choć będzie trochę podobny do innego mojego tekstu, przynajmniej spełnia warunki. I pisze się dobrze, lepiej, niż na "Nawiedzony..." (który mnie tylko... nawiedza chyba ).
Tymczasem Fahrenheit przesunął "Koniec Pieśni" na styczeń i ogłosił nowy konkurs, "I żyli długo i szczęśliwie":
http://www.fahrenheit.net...opic.php?t=1973
Powinien ucieszyć tych z FZ, którzy zamiast mhrrrroku piszą lekko, przyjemnie i wesoło .
Poziom: 33 HP
5%
149/2982
MP
100%
1424/1424
EXP
43%
51/117
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
A tu conieco dla młodych poetów i dramatopisarzy:
http://www.biblionetka.pl...oid=0&aid=61363
Ja chyba spróbuje sił. Jakieś wiersze zalegają w zeszytach, coś jeszcze może napiszę i będzie
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
Ja tam ostatnio skupiłem się na " Nawiedzonym domu " i po krótkim okresie zacukania, jak ruszyłem ... Sam się zaczynam bać.
Nie wiem czy tego ruszenia nie wiązać z pojawieniem się Słoneczka, bo od czasu gdy nam zaświeciła wszystko nagle mi się poukładało.
Muza czy co?
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
Antologia w takim towarzystwie jak Wasze? To by było coś!
Dzięki. Miło nam z tego powodu.
Cytat:
Nie wiem tylko czy się nadam.
Wiesz, Arcusie, nikt nie ma pewności, że go zakwalifikują. A konkurencja tym razem szykuje sie ostra. Właśnie na dniach mają wydać antologię z pracami podesłanymi na konkurs "Fantastyczna miłość". No i teraz ludzie zyskali motywację. Co prawda z drugim konkursem nie było już tak dobrze, bo "Fantastyczna zagadka" została przedstawiona tylko na forum Fahrenheita, ale zapowiedzi na "Nawiedzony dom" są szumne.
No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że nasze prace okażą się na tyle dobre, że Komisja zakwalifikuje je do druku.
A tak na marginesie, to dopiero wtedy teksty przechodzą prawdziwy magiel poprawkowy.
A więc, życzę Tobie i wszystkim, którzy zdecydowali się na skrobnięcie czegoś do F, zwyczajnego połamania piór. Choć teraz to chyba powinno być - zacinającej się klawiatury.
Ha, ja też za wszystkich trzymam kciuki Niechby choć jeden FZowicz sie do antologii dostał - już będę rad.
BMW napisał/a:
Choć teraz to chyba powinno być - zacinającej się klawiatury.
Pióro też Piórem sie mimo wszystko pisze najlepiej - mnie przynajmniej. Wy od razu na kompa? Ja muszę mieć rękopis - jak umrę, to ich właściciele dostaną za nie fortunę od kolekcjonerów
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
Ja od razu na kompa. Kiedyś były rękopisy, ale po tej ilości poprawek jakiej wymagały moje dzieła szybko stawały się nieczytelne. Tak, że jednak będę łamał klawisze.
Swoją drogą Hidden zapisałbyś co w spadku ( może nie mnie, bo mnie pewnie przeżyjesz, ale potomkowie będą wdzięczni )
Niechby choć jeden FZowicz sie do antologii dostał - już będę rad.
No, przecież savikol (taki czasowy FZ-owicz) będzie wydany w antologii. Fahrenheita.
A, rozumiem, że z naszego obecnego grona.
Cytat:
Piórem sie mimo wszystko pisze najlepiej - mnie przynajmniej.
Kiedyś, zdecydowanie tak. Ale teraz przy tej mechanizacji - tylko komp. Nie trzeba kreślić, można zrobić "wytnij" i "wklej". Same plusy.
Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.
Arcus
Cytat:
Czas łamać te klawisze!
A czasu coraz mniej.
Ale Fahrenheit ogłosił już kolejne konkursy.
Więc, jak nie teraz, to... następnym razem.
Obyśmy tylko się doczekali.
Kiedyś, zdecydowanie tak. Ale teraz przy tej mechanizacji - tylko komp. Nie trzeba kreślić, można zrobić "wytnij" i "wklej". Same plusy.
Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.
A u mnie zależy od okoliczności. W domu przy klawiaturze, we wszystkich innych miejscach - piórem (fioletowy atrament ).
BMW napisał/a:
A czasu coraz mniej.
Ale Fahrenheit ogłosił już kolejne konkursy.
Więc, jak nie teraz, to... następnym razem.
Obyśmy tylko się doczekali.
No ja własnie chyba "odpadłam" - przeczytałam to, co napisałam do tej pory i niezbyt mi się podoba, więc raczej nie będę kontynuowała, nic na siłę, a większym młotkiem bardziej boli ;(.
Skończyłam za to tekst na konkurs wydawnictwa Replika, ten ze "sztuką".
Ja chyba niestety odpadam z " Nawiedzonego domu ".
Nie powiem, pisze się i chyba całkiem nieźle straszy, ale jakby mi się rozrosło i końca nie widać. Nie ma raczej szans żebym zdążył.
Przy okazji - czy opowiadanie opublikowane gdzieś indziej można potem posłać na konkurs?
Nie powiem, pisze się i chyba całkiem nieźle straszy, ale jakby mi się rozrosło i końca nie widać. Nie ma raczej szans żebym zdążył.
kilka osób z forum Fahrenheita prosiło o możliwość przedłużenia terminu nadsyłania prac. I Wysoka Komisja wyraziła na to zgodę. Tak więc pewnie, jak myślę, jeszcze do połowy października masz, Arcusie, czas.
Cytat:
Przy okazji - czy opowiadanie opublikowane gdzieś indziej można potem posłać na konkurs?
z tego, co wiem, to raczej nie. przynajmniej takie jest wymagane Fahrenheita. chyba, że wycofasz opko z serwisu, w którym publikowałeś. ale jak sie dopatrzą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum