Dlaczego taki wątek jeszcze na FZ nie powstał?... no ja po prostu nie rozumiem!!!
Chyba nie trzeba tłumaczyć o co chodzi, ale i tak to zrobię:
Wrzucajcie tu wszystko co śmieszne i wesołe, a w innych miejscach zostałoby nazwane offtopickiem.
To ja może na przykładach wyjaśnię:
Z usenetu,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
grupa: pl.rec.fantastyka.sf-f
tytuł: Re: Pytania do Sapkowskiego (konkurs)
> Słuchajcie, jest konkurs Należy pod adres: fantastyczna.audycja@
> gmail.com wysyłać ciekawe pytania do Sapka. My (prowawdzący
> Fantastycznej Audcycji) wybierzemy sobie dwa, a autorom postawimy
> obiadek, na którym będzie także Sapek.
Jak rozumiem na drugie, a jaka zupa?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
grupa: pl.rec.ksiazki
tytuł: ile książek jednocześnie czytacie?
>> [1..5]
>
> o, i to jest konkret...
> a czy elementy tego przedziału należą do zbioru liczb naturalnych czy
> rzeczywistych?
Zespolonych. Książki urojone to te z "Doskonałej próżni" Lema
i "Księgarni alternatywnej" Dukaja.
Wiadomości wyszukałem na pl.rec.humor.najlepsze więc możecie mnie oskarżać, że się nie staram... ale mam jutro egzamin, więc muszę się jakoś rozerwać
_________________ Hakuna-matata!
Poziom: 23 HP
2%
24/1225
MP
100%
585/585
EXP
93%
61/65
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
przychodzi baba do lekarza i mówi:
- Panie doktorze, niech mi pan przepisze coś na chciwość... ALE DUŻO, JAK NAJWIĘCEJ!!!!
(fajnie to wychodzi, jeśli ktoś to żywo opowiada, nie wiem, czy w tekstowej wersji też dobrze wygląda)
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Ode mnie jeszcze parę cytatów z bash.org.pl
<Jaro> dzis znowu sie przekonalem ze media markt to jednak sklep dla idiotow
<Jaro> pojechałem kupic jakąs drukarke
<Jaro> no i kupilem
<Jaro> a idąc do kasy przechodzilem obok stoiska z konsolami to wzialem sobie jedną gierke na plejaka
<Kelwin> jaką?
<Jaro> a tu nagle podchodzi do mnie pracownik i mowi,ze to jest gra na konsole i nie pasuje do tego urządzenia
<Kelwin> serio?!
<Jaro> no
<Kelwin> ROTFL
<mIGu^gen2> ROTFL!
<mIGu^gen2> kumpel robi program dla domu pogrzebowego
<mIGu^gen2> i ma w okienku przycisk 'uaktywnij pochowanych'
<YAC> Hesus opowiadal o wymianie sprzetu w jakiejs firmie panstwowej w kadrach
<YAC> Wzieli monitory stare, zeby podpiac nowe, a pani z kadr: hola hola, ja mam na pulpicie bardzo wazne pliki
<g_> wedlug ostatnich sondazy CBOSu 40% polskich nastolatkow optymistycznie patrzy w przyszlosc, pozostale 60% nie ma pieniedzy na narkotyki
<rozbit> telewizja kalmie
<Lokator> prasa klamie
<Lokator> radio klamie
<rozbit> ksiadz klamie
<Lokator> cyganka prawde ci powie
garnek m III, D. ~nka, N. ~nkiem; lm M. ~nki
1. «naczynie metalowe lub gliniane służące do gotowania i przechowywania potraw; ilość czegoś równa pojemności tego naczynia»
Emaliowany, żelazny garnek.
Garnek kaszy, miodu.
Garnek do wody, na mleko.
Garnek po śmietanie.
Garnek z kartoflami.
Gotować zupę w garnku.
Zjedli garnek rosołu.
Pytanie za 1000 punktów: czym się różni garnek od nocnika ?
Avraxis: wszystko jest ok, zdjęcie dostępne, być może trafiłeś na jakieś chwilowe problemy z serwerem
<Xavrazz> ide sobie dzisiaj do szkoly, przechodze przez pasy
<Xavrazz> a za mna idzie sobie jakas babka i na srodku ulicy sie wywalila
<Xavrazz> jeszcze jakies ksiazki miala ze soba, wszystko rozp****e na ulicy
<Xavrazz> i taki tekst "nie no ku**a ja sie zap****e dzis, no ku**a zyly sobie upi****e"
<Buli> hyhy, moze sie lubi chlastac [;
<Xavrazz> sobie mysle "taka desperatka" to az jej pomoglem
<Xavrazz> i jak juz odchodzilem to do niej rzucilem "i nie przeklinaj bo to ku**a w ch*j nieladnie"
<Xavrazz> i co?
<Buli> i co??
<Xavrazz> przychodze do szkoly a zamiast babki od biologii praktykantka - kolesiowa z pasow...
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
U nas, w Instytucie, jest sporo wykładowców z Azji, inni bywają tam na badaniach i wyjazdach służbowych - to tak gwoli wyjaśnienia.
Ogłoszenie admina (jest też starostą mojego roku) na forum Instytutu:
Cytat:
W związku z ptasią grypą w Azji wszystkim studentom języków orientalnych zaleca się siadanie w dalszych ławkach podczas zajęć.
Niektórzy wykławcy mogli spędzać wakacje w Azji, a niektórzy nawet jeść zarażony drób...
A grypa jak to grypa, ktoś zakaszle, ktoś kichnie i tydzień z głowy. Ale to tylko w przypadku zwykłej grypy...
Wysłany: 2005-09-28, 15:03
A u nas w instytutcie taki obrazek: siedzimy sobie z kolegą około 9 rano w "komputerni", admin jeszcze śpi w tym samym pomieszczeniu tyle że za drzwiami, nagle pewien groźny stary profesor, zwany tu "Mistrzem", wchodzi i dobija się do faceta, a gdy tamten otwiera mu jeszcze zaspany i nieco zły że go tak wczas obudzono, mówi coś o swoim linuksie, narzeka, że nie może zainstalować jakiegoś pakietu itp. , no i wychodzą razem, a po pięciu minutach admin sam wraca przeklinając pod nosem i mówi do nas: "Co za głupi deb.." - w tym momencie urywa, bo Mistrz znów wchodzi do komputerni, po czym kończy jak gdyby nigdy nic: "...debian"
[ Dodano: 28-09-2005 ]
A z kolei też z życia wzięte: u nas w Krakowie jest na roku czwartym 9 osób, na piątym chyba 3 lub 4. Z kole na astro w Toruniu kilka lat temu zdarzyło się tak że na piętym były dwóch studentów. Pewnego dnia profesor wykładowca przyszedł do pracy i ujrzał na tablicy ogłoszeń informację "Wykład odwołany z powodu choroby studenta".
A z serii zabawnych historii językowych: kiedyś moje dwie współlokatorki, z których jedna, choć studentka, prawie wcale nie znała angielskiego, pokłóciły się o jakąś głupotę i zaczęły się na żarty obrażać, jedna mówi do drugiej: "A, spadaj, fuck you". Na to druga: "Fuck you, too!" A na to pierwsza: "Fuck you, three!" - autentycznie śmiałam się z tego przez pół godziny wtedy
> "usługi: przewodnicko -pilotarskie w 22 językach w tym języku
> migowym po Warszawie, Polsce i Europie,"
>
> Domyśla się ktoś o co chodzi?
Tak detalicznie, to nie. Ale tropienie należy zacząć od ustalenia,
czy wśród tych 22 języków jest polski.
[ Dodano: 2005-09-29, 01:00 ]
i jeszcze jeden:
Cytat:
> to po co sa grupy dyskusyjne??
grupy byly <kiedys> potrzebne zeby google sie nauczyly i teraz wszystko
wiedzialy ;>
2%
24/1225
MP
100%
585/585
EXP
93%
61/65
gryzwald [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-29, 10:03
a ja się popłakałem z tego:
Malzenstwo z dwudziestoletnim stazem: zona krzata sie w kuchni, maz
cos naprawia. W pewnej chwili maz wola:
- Stara! Chodz na chwile!
- Co?
- Potrzymaj ten drucik.
Zona poslusznie chwyta kabelek, po czym pyta:
- I co?
- Nic, widocznie faza jest w tym drugim...
Nałogowcowi komputerowemu spadła na ulicy na głowę cegła.
- Tetris - pomyślał nałogowiec komputerowy.
- Nałogowiec - pomyślała cegła.
- Level 2 - pomyślał Bóg
2%
24/1225
MP
100%
585/585
EXP
93%
61/65
Mervol [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-04, 21:03
Melfka napisał/a:
Ahri - wyjątkowo podobne do Ciebie .
Axh - na bashu są lepsze od tych wymienionych przez Ciebie .
Nic się nie wyświetliło
[ Dodano: 2005-12-04, 21:15 ]
Na mordy carów państwa Europy patrzyły złym okiem. <- -> wczytać się uważnie
Jak długo należy patrzeć na teściową jednym okiem?
-Tak długo aż się muszka ze szczerbinką zgra. <- -> panowie nie bierzcie tego na serio
- Babciu! Kto to jest kochanek?
- Rany boskie! Krzyczy babcia biegnąc otworzyć szafę...
Idzie Czerwony Kapturek przez las i spotyka Wilka, który siedzi w krzakach...
- Dlaczego ty masz takie wielkie, wybałuszone oczy?
- A co nie widzisz, że sram!!!
[ Dodano: 2005-12-04, 21:20 ]
Pewna kobieta przechodziła obok domu publicznego, gdzie odbywała się wyprzedaż sprzętów. Kupiła papugę w klatce, przyniosła ją do domu. Klatka była przykryta płachtą, którą kobieta podniosła.
- O, nowy burdel, nowa burdel-mama - odzywa się papuga.
Kobieta szybko zakryła z powrotem klatkę płachtą. Po jakimś czasie ze szkoły przychodzą córki i dopominają się, aby im pokazać papugę. Matka postanawia zaryzykować i odkrywa klatkę:
- O, nowy burdel, nowa burdel-mama i nowe panienki...
Klatka zostaje z powrotem zakryta. Przychodzi z pracy mąż i też chce widzieć papugę. Kobieta postanawia dąć jej ostatnia szansę i odkrywa klatkę:
- O, nowy burdel, nowa burdel-mama, nowe panienki, tylko Zygmuś ten sam stary, wierny klient...
[ Dodano: 2005-12-04, 21:24 ]
Przychodzi baba do lekarza i mowi :
- Jak tam mój Zbyszek po operacji?
Na to lekarz:
- To to nie miała byc sekcja zwłok?
Baca wlecze do lasu ścierwo psa. Sąsiad zagaduje:
- A co to się stało, kumie?
- Aaaa... musiołek go zastrzelić!
- To pewnie był wściekły, co???
- No, zachwycony to nie był!!!
Kuzyn z miasta odwiedza bardzo zaniedbane gospodarstwo rolne Antka.
- Nic na tej ziemi nie rośnie?
- A no nic - wzdycha Antek.
- A jakby tak zasiać kukurydzę?
- Aaa... jakby zasiać, to by urosła.
a teraz z takich brzydkich kawałów i uwaga będą wulgaryzmy bo bez tego ten kawał nie ma dark side of the force
Przychodzi mąż do domu z owca pod pachą, podchodzi do żony i mówi:
- Patrz, to jest świnia którą rucham - mówi
- Ależ kochanie, przecież to owca - odpowiada żona
- Zamknij się, do owcy mówiłem.
Przepraszm za brzydkie słowa ale ten kawał mnie rozwala na łopatki
No to też niepozbawiony wulgaryzmów kawał (aczkolwiek ocenzurowany). Ma w sobie niezaprzeczalny urok ;] .
Przyjeżdża dresiarz z Francji i opowiada swojej dziewczynie wrażenia z podróży:
-No k**wa Zocha, wiesz jak było k**wa zajebiście wyk*rwiście w tym k**wa zaje*iście ładnych kraju? Normalnie patrzę k**wa w lewo - k**wa za**biście, patrzę k**wa na prawo k**wa jeszcze bardziej za**biście, patrzę na wprost i o k**wa...
Dziewczyna zaczyna płakać
-k**wa Zocha, co Ci jest?
-Wzruszyłam się.. tam musiało być naprawdę pięknie..
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
<dvorax> Stoimy dzisiaj na prystanku ja, Cipek, Misza i Zyx. Zyx nam opowiada, jak czytał przepis na perpetum mobile
<dvorax> "Wiadomo, że kanapka zawsze spada masłem do dołu - to raz, a dwa - wiadomo, że kot zawsze spada na 4 łapy. Teraz wystarczy wziąć posmarować kanapkę masłem, postawić na niej kota i rzucić z pewnej wysokości. Powinno się kręcić"
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum