Witajcie. Jeśli byliście gdzieś w ciekawym miejscu w okresie wzmożonego wypoczynku lub w innym terminie to napiszcie o tym tu. A jeśli dodatkowo ten wyjazd spowodował u was wielką chęć napisania jakiegoś opowiadania, to tym bardziej o tym napiszczie.
Miejscowość położona między Koszalinem, a Kołobrzegiem. Właściwie nie ma tam nic ciekawego do oglądania, ale nie o to chodzi, gdy się jedzie nad morze prawda? Jeżdżę tam od dziecka, no dobrze jeździłam kiedy miewałam wakacje. Pod względem turystycznym ludzi jest zatrzęsienie i na plażę nalezy wybrać się szybko i z zapasem sił na cały dzień. Najbardziej odpowiadały mi sztormy, kiedy siedziało się na molo, albo wieczorne spacery. Właśnie tam powstawało większość z moich opowiadań. Jedno, traktujące o tej miejscowości, wyróżniono w ogólnopolskim konkursie literackim, ale dawno to było i nieprawda. Uwielbiam spacery od początku do końca Ustronia, gdzie można sobie posiedzieć przy muszli koncertowej w całkiem miłym parku. Zresztą, jesli kogoś interesuje zwiedzanie zawsze może wybrać się PKS-em albo busem do Kołobrzegu. Dla moli książkowych gratka- biblioteka publiczna, do której można zapisać się na czas pobytu i wypożyczać sobie książki, mniam.
W tym roku. Wzmożony okres wypoczynku spędzam w Międzyzdrojach w sklepie komputerowym. Jak ktoś byłby w okolicy zapraszam od poniedziałku do piątku w godzinach 10-18 w sobotę w godzinach 10-14. Zapraszam bo mi się tutaj strasznie nudzi samemu!!
_________________ Za linią wroga są tylko dwie rzeczy, którym możesz ufac. Swojej broni i swojemu Bogu.
Moje zachowanie jest ludzkie, tak ludzkie, że wręcz krasnoludzkie.
Mam syna, na imię mu "Odwet"!
Polecam osobiście pojechać do miejscowości Stolec pod Szczecinem. Miejscowość położona przy samej granicy. Posiada piękny pałac, razem z parkiem. Oczywiscie zgodnie z polskimi normami pałać jest w stanie nie najlepszym, tak samo jak park. W osadzie znajduję się też jezioro Stolsko, z ładną plażą i czystą wodą. A obejrzeć tą miejscowość w nocy... Aż ciarki przechodzą, ale jest tam całkiem fajnie więć polecam.
Poziom: 30 HP
4%
93/2333
MP
100%
1114/1114
EXP
28%
28/99
Krystyw [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-15, 10:53
Ja bardzo polecam Zakopane. No może nie samo Zakopane, bo to miasto korków, przerażających cen i mas turystów, ale Tatry - cudowne! Nawet ilość turystów na szlakach zbytnio nie przeszkadza, bo widoki rekompensują wszystko, a jeśli wybrać się w góry dostatecznie wcześnie, to nawet ludzi zbyt wielu nie ma. Gorąco polecam!
A ja byłem nad morzem z Ogonken - w Łebie. Fajnie bardzo, ale zimno, desz i wiatr były lekko deprymujące. Ale grunt, że morze wyglądało efektownie. A obok Koszalina - w Sianowie (chyba) byliśmy jeden dzień u wujka mej ukochanej.
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
All zmoro and potworo,
jadowitej, poisonous,
Gordanie Gordana
Nie napiszę w jakim celu tam byłam, bo i tak nikt nie uwierzy. W każdym razie wakacje w tej malowniczej miejscowości wspominam bardzo miło. Nocowałam w szkole, która jest przystosowana dla turystów i jeśli zdecydujecie się wybrać na Mazury właśnie tam, to zniżka PTSM na pewno się przyda. Miejscowość jest malutka, ale ma w sobie niesamowity czar. Błądziliśmy po zameczku, kilometry spacerów po brukowanych uliczkach zrobiły swoje i nawet pseudo kawa smakowała idealnie. Właśnie w miasteczkach takie jak Reszel mieszka wena. Gorąco polecam.
Na ten rok mam nowe propozycje wyjazdowe:
1. Szczecin 4-7 sierpnia - zlot największych żaglowców na ziemi, piknik lotniczy oraz pełno milionerów
2. Kotlina Kłodzka, konkretnie masyw śnieżnika, piękne widoki i bardzo świeże powietrze, i te lasy i góry, normalnie miodzio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum