www.forum.fantazyzone.pl
Forum dyskusyjne portalu literackiego fantazyzone.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Komputery
Autor Wiadomość
Wilk 
Goblin

Wysłany: 2009-03-23, 00:56   

Ja mam Notebooka Fujitsu siemens Amilo z Core2Duo i 2GB Ramu oraz Vistą na pokładzie, i w zasadzie nie mogę na nią narzekać. Czasem się wiesza, owszem, ale generalnie działa płynnie i nie atakuje mnie tonami błędów. Komputera do muzyki nie używam, bo ma dość słabe głośniki(telefon-Walkman starczy :P ), natomiast lubię podłubać we flakach PSP czy telefonach Motoroli i SE, oraz pobawić się z Sony Theme Creator i GIMPem(choć przyznam się, że ten program to dla mnie wciąż czarna magia). Oprócz tego Filmy i internet, od gier mam konsole. Mój luby jest informatykiem, zatem zgadzam się ze stwierdzeniem, że to odmienna orientacja seksualna :lol: Plusem jest fakt, że nie muszę płacić za naprawę komputera. Informatycy są spoks :twisted:

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
rip LunarBird CLH 
Troll

Wysłany: 2009-03-23, 01:02   

Wilk napisał/a:
Mój luby jest informatykiem, zatem zgadzam się ze stwierdzeniem, że to odmienna orientacja seksualna

Bez przesady - istnieją informatycy, którym bardzo brakuje drugiej połówki - chociażby niżej podpisany :P Jakoś mi komputer nie chce w pełni kobiety zastąpić niestety :lol: Poza tym poznawanie kobiety jak dla mnie jest znacznie bardziej pasjonujące niż poznawanie komputera - niestety płacą mi tylko za to drugie :wink:

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   100%   8/8
Wilk 
Goblin

Wysłany: 2009-03-23, 12:08   

No wiesz, nie twierdzę, że On jest zintegrowany z komputerem i nie ma z nim kontaktu, ale czasem jak siądzie do programowania to już kaplica, wieczór z głowy : D
Nie zmienia to faktu, że dobry z niego człek, choć podejrzewam, że informatycy w pewnym momencie ewolucyjnie oderwą się od ludzi :mrgreen:
Cytat:
Jakoś mi komputer nie chce w pełni kobiety zastąpić niestety

Bez obaw - japońscy naukowcy pracują nad tym ;)

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
hidden_g0at 
Iluvatar
Jesteśmy starzy i nienormalni

Wysłany: 2009-03-23, 13:22   

Wilk napisał/a:

Nie zmienia to faktu, że dobry z niego człek, choć podejrzewam, że informatycy w pewnym momencie ewolucyjnie oderwą się od ludzi :mrgreen:

To dosyć indywidualna sprawa. Ja jestem na czwartym roku informatyki, znam takich, którym brakuje tylko przystawki na USB do komunikacji bezpośrednio przez mózg. A ja na ten przykład nie znoszę programowania (poza pythonem i bashem i php - w rozsądnych ilościach) i bawi mnie właściwie tylko Linux, sieci komputerowe i informatyka przyszłości - jako raczej myśl niż praktyka. Większość informatyki to chore rzeczy dla ludzi z dysfunkcjami :P . Politechnice zawdzięczam przede wszystkim zdolność logicznego i analitycznego myślenia, reszta mnie niespecjalnie interesuje. Chcę zostać gościem jak informatycy z "IT crowd" - i mówić ludziom, żeby zrestartowali komputer.
Gdybym drugi raz szedł na studia - nie myślałbym o przyszłości i pracy. Poszedłbym na filozofię ;) .

All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana

Poziom: 38 HP   8%   348/4353
   MP   100%   2078/2078
   EXP   48%   74/153
rip LunarBird CLH 
Troll

Wysłany: 2009-03-24, 07:40   

Wilk napisał/a:
No wiesz, nie twierdzę, że On jest zintegrowany z komputerem i nie ma z nim kontaktu, ale czasem jak siądzie do programowania to już kaplica, wieczór z głowy : D

Niestety z programowaniem jest tak, że przez godzinę piszesz program, a przez następnych dziesięć starasz się obczaić, dlaczego ten cholerny gruchot nie chce robić tego, co mu każesz :lol:
Wilk napisał/a:
Bez obaw - japońscy naukowcy pracują nad tym

Tak, Japończycy są do przodu nie tylko jeśli chodzi o zastępowanie kobiet komputerami, ale i jeśli chodzi o przewidywanie skutków :wink: Wszystkim ciekawskim polecam anime "Chobits" :lol:

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   100%   8/8
Odpowiedz do tematu