Ciekawe, trza by było znaleźć kogoś, kto tam był i zna sprawę z pierwszej ręki...
Z tego, co czytałam (wypowiedź uczestnika konwentu, obecnego na spotkaniu) - Sapkowski zachowywał się nadzwyczaj (jak na siebie) kulturalnie, a całość jest wyrwana z kontekstu i przeinaczona.
Nie bez znaczenia jest też informacja, że PAP podała informację za dziennikarką, której Sapkowski odmówił wywiadu.
tutaj wypowiedź obecnego na spotkaniu: http://usenet.gazeta.pl/u...773&pid=1115843
Poziom: 33 HP
5%
149/2982
MP
100%
1424/1424
EXP
43%
51/117
aaricia [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-29, 15:05
Podobno Sapkowski już się na ten temat wypowiadał w pewnej książce, ale - jak stwierdziła internautka, która ją czytała - wtedy nikt się o to pisarza nie czepiał. Poza tym... warto by przytoczyć kontekst, do którego wypowiedź się odnosi. A - jak zauważył inny internatuta - pisanie czegoś w stylu 'Nie czytajcie książek tej czy tamtego' powoduje automatyczne zainteresowanie się utworami właśnie tego autora.
Właśnie dowiedziałem się, że grozi mi wielkie niebezpieczeństwo, gdyż zszedłem na złą drogę i jestem HAKEREM – nie miałem o tym zielonego pojęcia, ale ten wspaniały post mi wszystko uświadomił...
nie wiedziałem gdzie to umieścić (bo znalazłem na grupach dyskusyjnych), więc skopiowałem na stronę internetową i wrzucam tutaj.
Lektura jest długa, ale ciekawa i "pouczająca" polecam szczególnie punkty 3, 6, 8.
Bezczelna reklama .
Na Terra Fantastica pojawił się nowy dział: Smoczy Zaułek. Znajdują się w nim teksty Romualda Pawlaka (autora "Innych okrętów" i "Rycerza bezkonnego") związane z jego najnowszą powieścią, "Czarem i smokiem".
Nie posiadam poczucia humoru, więc nie mogę osobiście reklamować, ale może jakiemuś miłośnikowi humorystycznego fantasy się spodobają - podobno są zabawne .
Poziom: 33 HP
5%
149/2982
MP
100%
1424/1424
EXP
43%
51/117
Damilog [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-29, 20:42
Zapraszam na strone www.s-f.95mb.com .Zapraszam do zamieszczania na niej własnych prac o tematyce science fiction oraz do pomocy przy rozwijaniu serwisu.
Zapraszam na strone www.s-f.95mb.com .Zapraszam do zamieszczania na niej własnych prac o tematyce science fiction oraz do pomocy przy rozwijaniu serwisu.
U mnie kodowanie się sypie (Windows, Opera 8,5)
_________________ Hakuna-matata!
Poziom: 23 HP
2%
24/1225
MP
100%
585/585
EXP
93%
61/65
Mervol [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-02, 09:45
Ja zapraszam na stronkę z twórczością fantasy, sci-fic, occult... wiersze.... i wiele innych
U mnie kodowanie się sypie (Windows, Opera 8,5)
Tak - nie tylko u ciebie-trzeba wybrać kodowanie iso-8859-2 .Nie wiem dlaczego sie tak dzieje skoro wszędzie jest prawidłowo zaznaczone kodowanie(charset=itd)! Jakbyś mógł pomóc to byłoby git!
Mervol [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-04, 20:52
No u mnie też się to sypie :/
Widocznie jest coś nie tak ze stronką....
Tak - nie tylko u ciebie-trzeba wybrać kodowanie iso-8859-2 .Nie wiem dlaczego sie tak dzieje skoro wszędzie jest prawidłowo zaznaczone kodowanie(charset=itd)! Jakbyś mógł pomóc to byłoby git!
Pewnie wszystko zależy od tego, jakiego programu używasz do robienia stron. Postaraj się o jakiś edytor znaczników (żadne Frontpage) - większość z nich ma opcję konwertowania kodowania. W efekcie w oknie roboczym (tekstowym) strona będzie "w krzakach", a na serwerze/w podglądzie - normalna.
A tak na serio...... to chyba kwestia kodowania....
Shiro [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-25, 16:56 www.Storytellers.pl
Polecam stronkę www.storytellers.pl. Jest to strona głównie z Opowiadaniami tak jak tutaj tym przede wszystkim się zajmuje. Jeśli ktoś czytał kiedyś ezin dołączany do magazynu CD-Action pt. Kącik AM#Opowiadania to właśnie z tego kącika wzięła się nasza strona. Każdy tekst został sprawdzony więc na pewno crapów nie znajdziecie i nie stracicie tak cennego czasu. A co oprócz opowiadań?
Poezja wiersze, aforyzmy, haiku
Książki i recenzje tychże.
Forum z najróżniejszymi tematami
Mnóstwo dodatkowych materiałów z różnych dziedzin
Ciekawy klimat
Mnóstwo dodatków dla userów między innymi możliwość założenia własnego b l o g a, strony galerii, kalendarza, forum, księgi gości, profilu itp. (niektóre z tych funkcji sa w trakcie realizacji).
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Poziom: 38 HP
8%
348/4353
MP
100%
2078/2078
EXP
48%
74/153
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum