Cyfrowym - później jest łatwiej przenieść fotkę na komputer i go retuszować. Z analogowego tez można przenieść obraz na PC-ta, ale trzeba posiadać naprawdę dobry skaner.
_________________ wszyscyżyjemytylko po to byumrzeć
To ja może pokażę coś... Zdjęcie zrobiłem zwykłym compaktem (Canon S500 albo jakoś tak). Aparat porzyczyłem od kumpla jak jechałem do dziewczyny i wyszło coś takiego...
Obraz 005.jpg by yoshi
Plik ściągnięto 22 raz(y) 246,44 KB
_________________ Za linią wroga są tylko dwie rzeczy, którym możesz ufac. Swojej broni i swojemu Bogu.
Moje zachowanie jest ludzkie, tak ludzkie, że wręcz krasnoludzkie.
Mam syna, na imię mu "Odwet"!
A macie może jakieś doświadczenie z GIMPEM? Może kapinkę mniej profesjonalny niż Photoshop, ale nadal dość przydatny i funkcjonalny.
_________________ "Jest świt,
Ale nie jest jasno.
Jestem na pół zbudzony,
A dokoła nieład.
Coś trzeba związać,
Coś trzeba złączyć,
Rozstrzygnąć coś.
Nic nie wiem.
Nie mogę znależć butów,
Nie mogę znależć siebie.
Boli mnie głowa. "
Poziom: 10 HP
0%
0/230
MP
100%
110/110
EXP
68%
15/22
hidden_g0at Iluvatar Jesteśmy starzy i nienormalni
Dla mnie GIMP to podstawa. Co prawda nie param si ę grafiką, ale jeśli jestem zmuszony coś już spłodzić w tej dziedzinie, to stawiam na ten program. Wygodny, potężny, darmowy i na Linuxa. Same zalety. A Photoshop naprawdę nie jest potrzebny większości - tylko im się tak wydaje.
All zmoro and potworo,
co się czynicie podporą what you do to support
gadziny przewrotnej witej, gadziny Przewrotnem total,
jadowitej, poisonous,
co trzecią część gwiazd zuchwale at a third of the stars zuchwale
ujęła niebios powale, has included the heavens powale,
Gordanie Gordana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum