www.forum.fantazyzone.pl
Forum dyskusyjne portalu literackiego fantazyzone.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: marekscieszek
2009-12-17, 18:42
Moja książka
Autor Wiadomość
Robertoc123 
Goblin

Wysłany: 2009-12-17, 00:17   Moja książka

Witam!
Jestem tu nowy;) więc od razu przepraszam jeśli nie w tym dziale ale nie umiałem znaleźć.Otóż chcę tu opublikować moją przyszłą mam nadzieje książkę :D
Na razie jest tylko Prolog i 1 rozdział.Wypowiadajcie się czy ludzi zainteresuje to co piszę
Z Góry Dziękuję ! :D

Prolog
W krainie zwanej Goriama Żył król Był on mocarnym i potężnym władca.
Niestety On również miał wrogów.Pewnego popołudnia został otruty przez jednego ze swoich sług,jak się później okazało był to szpieg
Władzę odziedziczyli jego dwaj synowie,niestety po sporach kto ma rządzić krainą została ona podzielona na dwa obozy
Jeden obóz był pod władzą starszego syna o imieniu Zariam był on bardzo dobrym strategiem wojennym ale kiepskim politykiem i władcą
Drugim obozem rządził młodszy syn Kiram.On z kolei był bardzo dobrym politykiem
Rozgorzała wojna polały się hektolitry krwi niestety w jednej z bitew starszy syn Zariam został śmiertelnie ranny i zmarł więc Królestwo przypadło młodszemu bratu Kiramowi
Nastał Złoty wiek dla krainy nowy Król Powołał 50 Rycerzy aby pilnowali spokoju w krainie zwali się oni Rycerzami światła.
Byli oni najlepszymi wojownikami,magami,nauczycielami.
Niestety po niedługim czasie krainę zaatakowały z południa elfy
Z Północy Zza Gór nadciągały krasnoludy, a ze wschodu krwiożercze orki
Gdy Król dowiedział się,że elfy zaatakowały południowy brzeg wysłał tam Rycerzy Światła niestety nie wrócił nikt żywy Kraina zaczęła podupadać,Nie było pieniędzy do utrzymania wojska rozgorzała wojna domowa....

Rozdział 1 - Spotkanie

Rain,Zwykły chłopak z małego miasteczka o nazwie Contria położonej na północny wschód od od morza
Żył on Z ojcem i kuzynką,jego matka zmarła przy porodzie
Był on ubogim chłopcem z farmy.Zawsze w nocy szedł do pobliskiego lasu zapolować na zwierzynę gdy wychodził z domu jeszcze nie wiedział,że zdarzy się cos niezwykłego...
-Do diaska!-powiedział nie trafił w jelenia jednak był on dobrym myśliwym po śladach doszedł nad jezioro przy którym jelenie przyszły odpocząć.
Wdrapał się na pobliskie drzewo miał on z tamtąd lepszy widok i celność.Nałożył strzałę na cięciwę naciągnął luk tak mocno,że opierzenie na końcu strzały załaskotało go w ucho.
Wystrzelił strzała przecinała powietrze jak pocisk niestety był za daleko wiatr zniósł strzałę do wody jelenie wystraszone rozbiegły się we wszystkie strony.
Sfrustrowany i zrezygnowany miał już schodzić z drzewa aż nagle jakiś błysk przyciągnął jego uwagę zapamiętał dobrze to miejsce postanowił,że pójdzie tam rano.
Rozpalił ognisko zjadł zimny posiłek.Pożałował ze nie ma go teraz przy ciepłym kominku z herbatą w ręce.
Osunął się w sen.
Nazajutrz rano obudził się jeszcze przed Pierwszym brzaskiem.Spakował swoje rzeczy i wyruszył w kierunku tajemniczego blasku który widział wczoraj
Dotarł na polanę Na środku był kamień,Na początku nic nie zauważył,postanowił odpocząc na kamieniu,gdy zbliżył się do kamienia potknał się o wystający konar uderzył głową o kamień przeturlał się po ziemi skomląc i zawodząc
-Cholera!Czy ja zawsze muszę mieć takiego pecha?
-Wstał z ziemi,wziął z ziemi plecak i podszedł do tego miejsca w którym się wywrócił.
Okazało sięze przewrócił się o wystającą z ziemi rękojeść miecza!Nie nie zwykłego miecza..Magicznego miecza
Zaaferowany całą sytuacją,Chwycił rękojeść miecza Gdy wyciągnął miecz
Coś polizało jego jestestwo tak jakby miecz miał w sobie dusze wojowników wystraszony zawinął miecz w płótno i ostrożnie schował do plecaka w obawie,że rękojeść sie zarysuje.
-Będzie dużo wart...Hmmm...Ciekaw jestem kto zostawił tutaj tak drogocenny miecz,,Nieważne muszę go sprzedać skoro nic nie upolowałem.
Gdy wrócę do domu muszę pogadać moje znalezisko ojcu pewnie się ucieszy teraz przyda nam się każdy grosz.
Zapamiętał miejsce w którym go znalazł i poszedł w stronę domu.

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Pietras 
Hobbit

Wysłany: 2009-12-17, 10:17   

Nie zainteresuje.

Zero interpunkcji + zero ortografii = brak szacunku dla czytelnika.

Zacznij od czegoś mniejszego. Z motyką na słońce to nawet Kopernik nie startował.

Poziom: 12 HP   0%   0/319
   MP   100%   152/152
   EXP   37%   10/27
Robertoc123 
Goblin

Wysłany: 2009-12-17, 13:52   

Tylko że ja to pisałem na forum tutaj tak poprostu żeby zobaczyć co na to powiecie xD a tak to bym się starał... ale i tak dzięki za wypowiedzenie się na ten temat

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Don Centauro 
Elf

Wysłany: 2009-12-17, 14:59   

Robertoc123 napisał/a:
Tylko że ja to pisałem na forum tutaj tak poprostu żeby zobaczyć co na to powiecie xD a tak to bym się starał... ale i tak dzięki za wypowiedzenie się na ten temat

Już za to należy ci się solidny opeer... jest to typowe olewactwo, jeśli chcesz pisać - MUSISZ mieć szacunek dla czytelnika. A nie odpieprzyć coś na huzia-józia i liczyć, że może ktoś pochwali.
Co znaczy "a tak bym się starał'? Masz nas za idiotów, którym wystarczy rzucić ochłap? Za jakichś ułomnych, którzy klękną przed Twoją twórczością i zakrzykną z podziwu - "No jak się postara, to dopiero pokaże!!!"?
Taką postawą to kolego za dużo nie osiągniesz.
Na początek zacznij od czytania ze zrozumieniem - polecam temat "Jak opublikować tekst na FZ"

Pozdrawiam
D.C.

EDIT:literówki

Poziom: 15 HP   1%   4/488
   MP   100%   233/233
   EXP   65%   23/35
marekscieszek 
Ajar

Wysłany: 2009-12-17, 15:06   

A tak w ogóle i w szczególe, drogi nowy użytkowniku, kompletnie nie na tym polegają zasady publikacji tekstów na stronie Fantazyzone. Zachęcam do zaznajomienia się z nimi w dziale Dla was. I dlatego, dopóki nie zostanie wydana decyzja, co dalej z tym fantem, blokuję temat. Sorki.

Wena

Poziom: 27 HP   4%   71/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   30%   25/83
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi